Deri në 70 euro po shitet një metër dru në Kosovë!

Një metër dru në Prishtinë po shitet deri në 70 euro. Çmimet e larta për kanë bërë që të bije edhe interesimi i qytetarëve për furnizim.

Edhe përkundër kësaj në shumë lagje të kryeqytetit blerësit vazhdojnë të jenë prezentë.

Jakup Halili shitës i drujve, tha se çmimi është tejet i madh dhe blerësit kanë ankesa të mëdha. Sipas tij, krahasuar me vitet e kaluara ka rënë interesimi i blerësve.

“Puna po shkon mirë, po drunjët janë shtrenjtuar shumë, metra po shkon 50, 60 deri në 70 euro. Çka po ndodh nuk po di”.

“Interesimi ka rënë dhe blerësit po ankohen se nuk kanë pare dhe nuk e di as vet çka të bëjmë”, tha ai.

Lexo edhe: Von Cramon takon Sava Janjiqin, ka një thirrje për Qeverinë Kurti
Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit tregon për rritje të çmimeve për 2.4 për qind në muajin qershor, krahasuar me qershorin e vitit të kaluar.

Ngritje e çmimeve është regjistruar edhe buka dhe drithërat, karburantet dhe lubrifikantë për pajisjet e transportit personal, më pas te duhani dhe produkte tjera.

Sipas ASK-së, rënie e çmimeve vërehet te pajisjet telefonike dhe të ato të telefaksit./EO

SHARE