fbpx
Gjatë muajit shtator në Kosovë, është shënuar një rënie e lehtë e të infektuarve me koronavirus, që e shkakton sëmundjen COVID-19. Muaji korrik e gusht ka qenë kulmi i të infektuarve ku shifrat ditore kanë qenë kryesisht treshifrore, kurse në...
Jeni ndjerë të pafuqishëm, keni pasur probleme me frymëmarrjen – po mendoni se keni pasur Covid-19? Ja çfarë thonë ekspertët që duhet të dini nëse mendoni se jeni ose keni qenë i infektuar me Koronavirusin e ri. Keni qënë të sëmurë...
Edhe pse coronavirusi kategorizohet gjerësisht si një sëmundje e frymëmarrjes, muajt e fundit kanë treguar se virusi është jashtëzakonisht i aftë dhe, në disa raste, mund të sulmojë të gjitha organet kryesore të një person Kjo është arsyeja pse virusi...
Fëmijët me simptoma të lehta ose pa simptoma mund të transmetojnë COVID-19, sipas të dhënave të gjurmimit të kontaktit nga tre institucione të kujdesit për fëmijët në Utah. Hulumtimi thotë se 12 fëmijë u infektuan me COVID-19 në një institucion...
Ndërsa mjekët shqetësohen për periudhën e coronavirusit dhe gripit që mund të mbingarkojë sistemin e kujdesit shëndetësor, amerikanët duhet të luftojnë me një mundësi tjetër: luftimin e të dy viruseve në të njëjtën kohë. “Ju me siguri mund të sëmureni...
Edhe pse koronavirusi kategorizohet gjerësisht si një sëmundje e frymëmarrjes, muajt e fundit kanë treguar se virusi është jashtëzakonisht i aftë dhe, në disa raste, mund të sulmojë të gjitha organet kryesore të një person. Kjo është arsyeja pse...
Në muajt e fundit kemi parë se si efektet e infeksionit COVID-19 mund të ndikojnë në sistemin nervor ose në sisteme të tjera. Tani, duket se ka një pasojë të re, mbase më të çuditshmen: quhet parosmia, ose shtrembërimi i...
Sot shënohen 6 muaj që kur Organizata Botërore e Shëndetësisë e shpalli Covid-19 si pandemi. Më 11 mars, kreu i OBSH, Tedros Adhanom Ghebreyesus, deklaroi se ishte thellësisht i shqetësuar nga niveli i lartë i mosreagimit ndaj këtij virusi....
Me gjithë rregullat për vendosje të maskave dhe distancë sociale, numri i të infektuarve me koronavirus është në rritje gjetkë. Ka frikë se me afrimin e sezonit të vjeshtës, vala e infektimeve të reja do të marrë hov të...
Edhe pse coronavirusi kategorizohet gjerësisht si një sëmundje e frymëmarrjes, muajt e fundit kanë treguar se virusi është jashtëzakonisht i aftë dhe, në disa raste, mund të sulmojë të gjitha organet kryesore të një person. Kjo është arsyeja pse virusi...